Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

HomeZorgtrajectDiabetes medicatie

Diabetes medicatie

Meer informatie?

De gezochte informatie niet gevonden? Geen zorg! Neem contact op en ik help je graag verder.

Risico op diabetes?

Doe de risicotest op diabetes (8 vragen) om te weten hoe groot het risico is dat je loopt om type 2 diabetes te ontwikkelen binnen de 10 jaar.

Doe de test!

Sommige mensen met diabetes type 2 kunnen hun bloedsuiker binnen doelbereik houden met enkel voeding en beweging maar anderen hebben mogelijk ook nood aan diabetes medicatie of insuline therapie.

Uw arts kan zelf verschillende diabetes geneesmiddelen en insuline combineren om uw bloedsuikerspiegel en diabetes in zijn geheel onder controle te houden, zo u ook aandacht hebt voor uw voeding en beweging.

Regelmatig komen nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van diabetes beschikbaar. Spreek erover met uw bhandelende arts indien u vragen heeft.  Zie ook medische informatie.

Diabetes Alternatieve behandelingen / is niet te genezen

Geen behandelingen - alternatieve of conventionele - kan diabetes genezen. Indien u besluit om een alternatieve therapie te proberen, is het belangrijk om niet te stoppen met het innemen van de diabetes medicatie en/of insuline die door uw arts werd voorgeschreven. Bespreek dit met uw behandelende arts om ervoor te zorgen dat ze geen bijwerkingen veroorzaken of een wisselwerking optreed met uw medicijnen.

Kaneel is zo een voorbeeld dat wordt aangehaald dat mogelijks gunstige effecten zou hebben. Kaneel mag zoals de meeste andere kruiden gebruikt worden in de keuken. Gebruik van kruiden om het op smaak brengen van gerechten of gebak als alternatief voor suiker of zout is in die zin wel gunstig.

Sommige mensen met diabetes mogen stoppen met het nemen van hun diabetes medicatie pilletjes of stoppen met insuline te injecteren dankzij hun discipline op het vlak van voeding en beweging waardoor de insulinebehoefte lager is door een betere verbranding en het lager aanbod van de suiker. Gewichtsverlies heeft ook een gunstige bijdrage daar bij een lager lichaamsgewicht er ook en lagere insulinebehoefte is. 

Misschien kan aan de verminderde insulinebehoefte vanaf dan voldaan worden door de eigen resterende insulineproductie, al dan niet met pilletjes.