Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

HomeZorgtrajectWat is een zorgtraject?

Wat is een zorgtraject?

Meer informatie?

De gezochte informatie niet gevonden? Geen zorg! Neem contact op en ik help je graag verder.

Risico op diabetes?

Doe de risicotest op diabetes (8 vragen) om te weten hoe groot het risico is dat je loopt om type 2 diabetes te ontwikkelen binnen de 10 jaar.

Doe de test!

Een zorgtraject organiseert en coördineert de aanpak, de behandeling en de opvolging van een patiënt met een chronische ziekte.

Betere samenwerking voor betere zorg

Personen met diabetes type 2 kunnen een zorgtraject aangaan. Het organiseert en coördineert de behandeling en opvolging van uw diabetes. 
Het zorgtraject diabetes biedt u verschillende mooie voordelen zoals :

  • een kwalitatieve zorg met behandeling op maat 
  • een betere gezondheid
  • een hogere tot volledige terugbetaling van bezoek aan uw huisarts
  • een glucometer, strips en lancetten voor uw bloedsuiker te meten (patiënt betaald geen remgeld met voorschrift van huisarts. Indien meer dan 150 strips per 6 maanden verbruik is dit op eigen kosten en verkrijgbaar zonder voorschrift ) 
  • beter begrijpen van uw ziekte en de geplande zorg, met de hulp van diabetesadvies door diabetesedcuator (op voorschrift van huisarts, patiënt betaald geen remgeld)  —>downloads 
  • een hogere tot volledige terugbetaling van bezoek aan diabetoloog (geneesheer-specialist in de endocrinologie, minstens eenmaal per behandelingsjaar)

Verschillende documenten zijn te vinden op de pagina downloads.

Er zijn welk enkele voorwaarden aan verbonden om van deze voordelen te genieten

  • bereidheid om een gezonde leefstijl met aandacht voor bewegen, voeding, rookstop en gewichtscontrole
  • maximale orale therapie (3 verschilende diabetes pilletjes)  of  injectie van insuline of incretine  (max 2 injecties per dag)
  • samenwerking ondertekenen tussen patiënt, huisarts & diabetoloog (zorgtraject contract) 
  • Jaarlijks bij diabetoloog en 2 keer per jaar bij  huisarts langsgaan waar u ook uw globaal medisch dossier heeft zorgt voor het behoud van het contract en de daaraan verbonden voordelen.

Uw huisarts, Diabetoloog, diabetesedcator, en eventueel dietist en thuisverpleegkundige delen graag hun expertise over diabetes om u te ondersteunen in een betere zelfzorg.

Algemene gezondheidsinformatie, zoals op deze website, vervangt geen individueel medisch advies.  Meer informatie hierrond vind je op de pagina Medische informatie.